A cukorbeteg macska kezelése

Állatorvosa fogja meghatározni a macskája számára megfelelő inzulin adagot. Ha macskájának esetleg más egészségügyi problémái is lennének, állatorvosa megkezdi ezek kezelését is.

Az inzulinkezelés beállítása

A cukorbeteg macskák inzulinszükséglete eltérő. Macskája inzulin adagját testsúlya és egyedi szükségletei alapján kell meghatározni.

A kezdő inzulin adagot a macska testsúlya és vércukorszintje alapján számolják ki. A kezelés első néhány napja alatt az állatorvos:

  • Ellenőrzi a kezdő adag hatását - valószínűleg meg kell figyelnie a macskát, csökken-e a vízivás és a vizeletürítés gyakorisága.
  • Ellenőrzi macskája vércukorszintjét
  • Ellenőrzi, hogy macskája vizeletében van-e glükóz vagy keton.

Ezen információk segítik az állatorvost abban, hogy az inzulin adag módosításaival megtalálja a helyes adagot cukorbeteg macskája számára. A vizeletminta gyűjtésével és a vérvétellel kapcsolatban további információkat talál itt: A macska állapotának ellenőrzése.

Előfordulhat, hogy kedvencének további kórházi vizsgálatokra lesz szüksége az inzulin hatásainak részletes vizsgálatához. Erről további információt talál itt: Vércukor görbe.

Fenntartó kezelés inzulinnal

A napi rutin kialakítása

Állatorvosa átfogó kezelési tervet fog kidolgozni cukorbeteg macskája számára. Ennek elemei:

  • inzulinterápia
  • megfelelő étrend és etetési időpontok- Lásd Táplálás

Maradjon kapcsolatban állatorvosával. A meghatározott időpontokban menjenek el az ellenőrző vizsgálatokra. A macska állapotának nyomon követése érdekében szükség lehet arra, hogy vizeletmintát gyűjtsön vagy vért vegyen macskájától. További részletek A macska állapotának ellenőrzése. .