A cukorbetegség kezelésének irányelvei

Állatorvosa fogja meghatározni a kutyája számára megfelelő inzulin adagot. Ha kutyájának esetleg más egészségügyi problémái is lennének, állatorvosa megkezdi ezek kezelését is.

Az MSD állatgyógyászati inzulin kezelés beállítása

A cukorbeteg kutyák inzulin szükséglete eltérő. Kutyája inzulin adagját testsúlya és egyedi szükségletei alapján kell meghatározni

A kezdő inzulin adagot a kutya testsúlya alapján számolják ki. A kezelés első néhány napja alatt az állatorvos:

  • Ellenőrzi a kezdő adag hatását – valószínűleg meg kell figyelnie a kutyát, csökken-e a vízivás és a vizeletürítés gyakorisága.
  • Ellenőrzi kutyája vércukorszintjét.
  • • Ellenőrzi, hogy kutyája vizeletében van-e glükóz vagy keton.

Ezen információk segítik az állatorvost abban, hogy az inzulin adag módosításaival megtalálja a helyes adagot cukorbeteg kutyája számára. A vizeletminta gyűjtésével és a vérvétellel kapcsolatban további információkat talál itt A kutya állapotának ellenőrzése.

Előfordulhat, hogy kedvencének további kórházi vizsgálatokra lesz szüksége az inzulin hatásainak részletes vizsgálatához. Erről további információt talál itt Amit a vércukor-görbéről tudni kell.

Napi 1 vagy 2 kezelés?

Vannak olyan kutyák, amelyeknél a cukorbetegség napi egy inzulin injekcióval kézben tartható. Ez azonban nem minden kutyánál működik elég hatékonyan. Sok kutyának napi két inzulin injekcióra van szüksége cukorbetegsége stabilizálásához.

Fenntartó kezelés MSD állatgyógyászati inzulinnal

A napi rutin kialakítása

Állatorvosa átfogó kezelési tervet fog kidolgozni cukorbeteg kutyája számára. Ennek elemei:

  • inzulinterápia
  • megfelelő étrend
  • rendszeres mozgás
Maradjon kapcsolatban állatorvosával. A meghatározott időpontokban menjenek el az ellenőrző vizsgálatokra. A kutya állapotának nyomon követése érdekében szükség lehet arra, hogy vizeletmintát gyűjtsön vagy vért vegyen kutyájától. További részletek: A kutya állapotának ellenőrzése.